Logo of Team Belgium

David Goffin (ATP 15) heeft zijn vijfde ATP-titel beet. Belgiës beste tennisser versloeg zondag in de finale van het Open Sud de France in Montpellier (hard/262.170 euro) de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 13) in drie sets.

Goffin trok in het duel tussen de twee topreekshoofden met 5-7, 6-4 en 6-2 aan het langste eind. De wedstrijd duurde twee uur en vijf minuten. Het was het zesde onderlinge duel tussen de 30-jarige Goffin en de twee jaar oudere Bautista Agut. Goffin won voor de vierde keer. In de eerste set moest Goffin na een break in het vierde spel achtervolgen. Bautista Agut kon bij 3-5 uitserveren maar Goffin lukte de rebreak. Bij 5-6 werkte Goffin op eigen service een eerste setpunt weg, maar het tweede bleek fataal (5-7 na 50 minuten). Set twee was voor Goffin na een break in het eerste spel. Beide mannen hielden vervolgens hun opslag. De beslissende derde set begon net als de tweede met een vroege break van Goffin. In het zevende spel moest Bautista Agut opnieuw zijn opslag inleveren (5-2). Goffin maakte het daarna af bij zijn eerste matchbal op eigen service. 

David Goffin speelde zondag zijn veertiende ATP-finale, de eerste sinds augustus 2019 toen hij in Cincinnati verloor van Daniil Medvedev. Bautista Agut werkte zijn zeventiende finale af en mikte op een tiende toernooizege. De laatste titel van Goffin dateerde van het Japan Open in Tokio in oktober 2017. Diezelfde maand won hij ook het toernooi in het Chinese Shenzhen. In 2014 opende de Luikenaar zijn erelijst met titels in het Oostenrijkse Kitzbühel en het Franse Metz. 

Na een mislukte Australische tournee met onder meer een snelle exit op de Australian Open lijkt het seizoen van Goffin met deze titel definitief gelanceerd. Volgende week tracht hij de goede lijn door te trekken op het toernooi van Rotterdam. Daar opent Goffin als zesde reekshoofd tegen de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP 37).

(Belga)