Belgian Deafsport Committee viert 100-jarig bestaan

De European Deaf Sport Organisation (EDSO) was van 26 tot 28 oktober in België voor zijn 21e Congres. Aanleiding daarvoor was de viering van het 100-jarig bestaan van het Belgian Deafsport Committee.  Jean-Michel Saive, voorzitter van het BOIC kreeg de eer om het congres te openen. 

Tijdens het congres werd ook  het “Future Deaf Youth Sport Leaders Forum” gehouden. Het belangrijkste doel van dit seminarie is een impuls te geven aan een nieuwe en toekomstige generatie dove jeugdsportleiders in de Europese lidstaten.  

Het congres verwelkomde verschillende delegaties uit diverse Europese landen. Het European Deaf Sport Organisation telt 45 leden. 

Jean-Michel Saive: “Sinds ik in september 2021 verkozen ben tot voorzitter van het BOIC is één van mijn missies om een voorzitter te zijn die dicht bij de sportbonden en hun atleten staat.  In dat opzicht is het belangrijk voor mij om hier vandaag aanwezig te zijn voor de opening van dit congres, want het Belgian Deafsport Committee voor Dovensport is inderdaad een officieel lid van het BOIC. En er bestaat een historische band en een lange geschiedenis tussen onze twee organisaties.” 

“Ik begrijp dat de situatie voor dovensportfederaties in de andere Europese landen die vandaag in deze zaal vertegenwoordigd zijn, heel anders kan zijn, zowel wat betreft de plaats voor dovensport in het sportlandschap als de samenwerking met uw Nationaal Olympisch Comité. Ik hoop echter dat u erin slaagt de nodige partnerschappen te vinden om de dovensport in uw respectievelijke landen verder te ontwikkelen, zowel wat betreft de breedtesport als de topsport.” 

 

“100 jaar dovensport in België” 

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het BDC, heeft de federatie het boek “100 jaar dovensport in België” uitgegeven.

 

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 19 dagen tot
Europese Spelen Krakau-Małopolska 2023